Recerca

Recerca

QUÈ ÉS EL TREBALL DE RECERCA?

És una investigació científica que fa un alumne/a de batxillerat (o 4t. d’ES0, en versió aprenentatge) a partir d’un tema que li interessa.

Compta amb el suport i el seguiment d’un professor o professora que l’orineta en la manera d’enfocar-lo i dur-lo a terme.

El treball de recerca, en cap cas, no pot ser una còpia (o resum) d’informació aplegada en un llibre o una web; sinó que ha d’incloure una TASCA D’INVESTIGACIÓ o TREBALL DE CAMP, que vol dir buscar la informació a les fonts.

Exemples:

1.- Si fem un treball de recerca sobre una malaltia no recorrerem només a Intenet, sinó que ens posarem en contacte amb malalts que la pateixen i metges especialistes que la tracten, amb l’objectiu d’entrar en contacte directe amb el tema.

2.- Si volem fer un treball sobre quina mena de música escolta el jovent del nostre poble, ho haurem de fer a partir d’enquestes, observacions i entrevistes amb persones enteses en el tema.

3.- També podem fer la biografia d’una persona propera a nosaltres. En aquest cas haurem de relacionar les experiències que ens aporta aquesta persona amb la realitat político, social,  econòmica i cultural de l’entorn històric i geogràfic que va viure.

4.- En el cas d’una investigació química, física, electrònica, tecnològica,… haurem de treballar al laboratori o al taller i a partir del nostre treball treure unes conclusions. També caldrà posar-se en contacte amb especialistes amb el tema que tractem.

Anuncis
Deixa un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s